Prohledat tento blog

středa 29. ledna 2014

TechBox - Žhavení

Datum původního publikování: 16.8.2004

Problém se žhavením a pálením svíček při startování.

Při startování Reva se mi už několikrát stalo, že jsem motor zaplavil palivem. To se stane, zejména ze začátku než člověk zjistí co a jak má udělat aby se startovalo snadno.
Takže když se motor zaplaví, pak nezbývá nic jiného než demontovat svíčku atd atd. to asi každý znáte.

Ale u Reva musíte ze svíčky sundat žhavící kabel, který je zakončený stočeným "drátem". Vypadá to jako stlačená pružina a je to přetažené izolační gumou.
Zatím to vypadá že tato náhrada "fajfky" je OK, však každá svíčka má na horní části "drážky" za které se fajfky dobře zachytí a zde konstruktéři spolehli na to, že závity "Revo fajfky" budou dobře držet v těchto drážkách. A je to tak, drží to dobře, však uvidíte až budete poprvé demontovat svíčku.
Možná sem nenašel ideální způsob jak fajfku sejmout ze svíčky, ale mě to prostě drželo jako čert. Tak sem to vzal kleštěmi.
Nyní po víc jak měsíci zjišťuji, že tím začal můj problém.

Co mě trápí? Naposled tu u mě byli kluci se Savíkem a X-Factorem a já nemohl nastartovat. Ani za boha to nechtělo naskočit. Došlo na výměnu svíčky. Byla kaput.
Teď troška rekapitulace: jak sem používal kleště a tahal za fajfku, zavity té fajfky se roztáhly od sebe a já se domnívám, ze tak vzniklo něco jako odpor. Protože asi 2x sem při startování viděl, že se od svíčky kouří a fajfka pak byla vařící.
Další moje domněnka je, že jsem nemohl nastartovat, protože teplota od té fajfky mi svíčku zničila.
Je to jen moje hypotéza, ale vidím v tom logiku.
A co s tím udělám? Fajfku sem už odštípl a koupím klasickou fajfku kterou znám z různých žhavítek nebo power panelů a nikdy s nimi nebyl problém.
To je moje špatná zkušenost s fajfkou na svíčku u Reva.


Zde je obrázek nepoužité fajfky:


Tady je obrázek mojí odštípnuté fajfky:


A tady je detail svíčky kde jsou vidět drážky:


Toto je koncovka k power panelu, přesně takovou mám na mysli:



Zdroj obrázků: amainhobbies.com a archiv autora.

Žádné komentáře:

Okomentovat