Prohledat tento blog

čtvrtek 30. ledna 2014

TechBox - Geometrie

Datum původního publikování: 25.10.2007

Náhražka stolice na seřízení geometrie podvozku

Nabízím vám tu náhražku stolice na seřízení geometrie podvozku - je to za pár babek, ne jako stolice třeba od "HUDDY" za cca 3.000,-Kč a našinec s tím nastaví geometrii podvozku velmi přesně (na 6-ti hraných unašečích to sedí perfektně a bez vůlí).





Jedná se o kotouče do rozbrusky. I když na první pohled vypadají hrubě, jsou dost přesné. Je to dáno tím, že musí umět točit vysoké otáčky, při kterých jakákoli geometrická nepřesnost hrozí vibracemi. Protože mám monstertruck, použil jsem kotouče o průměru 125mm (pro monstertrucky doporučuji kvůli deformacím větší tlouštku kotoučů - cca 2,5-3 mm). 

Červené terče jsem koupil v prodejně "Kovomat - spojovací materiál", ani nevím k čemu jsou. Tipnul bych si, že slouží jako podložky pro nějaké kotevní šrouby, ale padly mi do oka a přesně pasují na to, co potřebuji a stojí řádově koruny. Přilepil jsem je chemoprenem, šly nádherně vystředit - mají konkávní výstupek, který přesně pasuje na upínací otvor rozbrušovacích kotoučů. Ještě v prodejně jsem vlastně vyzkoušel jak obě věci do sebe zapadají.

Buggynky mají jinak řešeno uchycení disků, takže by místo plast terčů mohlo být i něco jiného nebo je převrtat na požadovaný průměr.


Na fotkách chybí vyvrtané otvory pro seřízení odklonu (pozitiv-negativ) ale ne každé auto to má řešeno jako REVO.




Zde je video na kterém je model sežízený podle setup sheetu.


Autor článku: Jiří Maryška

Žádné komentáře:

Okomentovat