Prohledat tento blog

sobota 8. února 2014

Manuál - Nalaďte si motor

Překlad manuálu Traxxas Revo 2.5 Nitro
Nalaďte si motor - strana 30.

Datum původního publikování: 12.11.2007
Odkazy aktualizovány: 8.2.2014
Zde je odkaz na původní manuál (model #5310), u Traxxasu je již v archivu.

Výkon motoru záleží na bohatosti směsi paliva. Otáčením jehel karburátoru ve směru hodinových ručiček (zašroubovávání) ochudíte směs a otáčením proti směru hodinových ručiček (vyšroubovávání) směs obohatíte. Ochuzování směsi zvedne výkon motoru až k jeho konstrukčním limitům. Nikdy motor neprovozujte na příliš chudou směs (malý průtok paliva). Nikdy neochuzujte směs pokud motor zhasíná a nebo se úplně zastaví.Ochuzování směsi za bezpečné hranice bude mít za důsledek zhoršení výkonu a téměř jistě zničí motor. Příznaky příliš moc chudé směsi můžou být tyto:
  • Zhasínání nebo náhlá ztráta výkonu během akcelerování.
  • Přehřívání (teplota nad 130° C - 270° F u svíčky).
  • Z výfuku vystupuje jen slabý a nebo žádná modrý kouř.


Pokud se projeví jedna z těchto podmínek, okamžitě zastavte a obohaťte hlavní jehlu povolením o 1 otáčky. Motor bude při tomto nastavení pravděpodobně nepatrně obohacený a můžete znovu naladit výkon. Pokaždé když budete ladit motor, začněte s obohacenou směsí a utahujte k ideálnímu nastavení. Nikdy nezkoušejte ladit od chudé směsi k bohaté. Z výfuku by neustále měl vystupovat proud modrého kouře.

Než začnete ladit, měl by být motor zahřátý na jeho provozní teplotu a měl by běžet na trošku bohatší směs. Veškerá nastavení, která uděláte, musí být provedena na motoru ohřátém na provozní teplotu. Jak poznáte že motor běží na bohatou směs?
  • Lenivá akcelerace doprovázená modrým kouřem z výfuku.
  • Revo nechce zařadit na druhý rychlostní stupeň.
  • Z výfuku prská nespálené palivo.
  • Ochuzení směsi utažením hlavní jehly zvýší výkon.

Nastavení hlavní jehly karburátoru
Na ohřátém motoru s bohatší směsí postupně ochuzujte směs hlavní jehlou jejím utahováním po 1/16 otáčky. Po každém změně nastavení hlavní jehly se několikrát projeďte velkou rychlostí aby se motor pročistil a aby jste poznali rozdíl v nastavení. Motor TRX2.5R je velmi výkonný. Nezapomeňte plyn přidávat plynule ať předejdete jízdě po zadních kolech nebo ztrátě kontroly nad modelem. Postupně pokračujte v nastavování až do chvíle kdy se změny přestanou projevovat zvýšením výkonu. Pokud nastane jedena z následujících věcí, nastavená směs je již příliš chudá a mino bezpečné nastavení:
  1. Výkon motoru se již dále nezvyšuje.
  2. Motor začíná při vysokých otáčkách zhasínat (Nebezpečné!).
  3. Při akceleraci motor náhle ztrácí výkon (Nebezpečné).
  4. Motor se začíná přehřívat. Příznaky přehřívání jsou:
    • Pára nebo kouř vychází z motoru, ne z výfuku
    • Akcelerování není plynulá a je pomalá.
    • Při ubrání plynu motor střílí nebo klape (detonace).
    • Kolísavý volnoběh.

Obohaťte směs na optimální nastavení povolením hlavní jehly alespoň o 1/8 otáčky proti směru hodinových ručiček a znovu otestujte. Toto nastavení prodlouží motoru život.




Překlad textu: Petr Škaloud
Korekce přeloženého textu provedl: Zdeněk Zvědělík

Pokračujte na stranu 31 - Volnoběh a doladění motoru.